Navigatie

Leden

Gesponserde links

Advocaat is een dikvloeibare likeur die bereid wordt met eieren, alcohol of brandewijn, gecondenseerde melk en suiker. De gele kleur wordt veroorzaakt door het eigeel. Dunne, vloeibare advocaat is bereid met het gehele ei, voor dikke, stijve advocaat worden alleen de eierdooiers gebruikt. Dunne advocaat is vooral bedoeld voor de export.

Het alcoholgehalte van advocaat bedraagt ongeveer 14 volume procent.

Goede advocaat is zo dik dat deze niet gedronken kan worden, maar met een lepeltje gegeten. Soms wordt op de advocaat een toef slagroom geserveerd. Advocaat wordt gedronken uit een likeurcoupe of klein portglas.

Advocaat wordt ook gebruikt op ijs of in gebak.

De naam is afkomstig van de vrucht avocado. Op de Antillen vermengt men het gelige vruchtvlees met alcohol. Toen dit gebruik naar het Westen geŽxporteerd werd, ging men eieren gebruiken wegens een gebrek aan goedkope avocado\'s.

Bron: wikipedia

Cocktails met dit ingredient

  • Fluffy duck
  • Gerelateerde ingredienten